Szávai Liliána

Mosolyogva minden könnyebb! 🙂

félmaraton: 1:36:50

1995-ben születtem, kisiskolás korom óta mindennapjaim része, de 5 éve futok szenvedéllyel.

Miért kezdtél el futni, és miért ajánlanád másnak ezt a sportot?

A futás volt az, ami kitöltötte az öttusa után maradt űrt a mindennapjaimban. Segített visszaszerezni a sport iránt érzett rajongásom és mindemellett kiszakít a mindennapok hangzavarából. Nekem sokszor futás közben jönnek a legjobb gondolatok, de van amikor csak azt élvezem, hogy végre nem gondolok semmire. Azért is ajánlanám mindenkinek, mert futás közben olyan dolgokat, helyeket fedezhetsz fel, amik a hétköznapjaid során elkerülik a figyelmed, pedig ott vannak a szemed előtt.

Mit csinálsz a futáson kívül?

Nagyon szeretek úszni, jógázni és túrázni, igyekszem minél többet bicózni is, hogy meglegyen az a triatlon. 🙂 Imádom a könyveket és a sütés főzést, továbbá imádom a kutyusommal, Szimbával tölteni az időm.

Szerinted mi a titkos “fegyvered” akár edzés, akár verseny során?

Nem szeretem, ha megelőznek.

Mi volt az első versenyed és hogy élted meg?

Az öttusa utáni időszakom első versenye egy Coca Cola Női futógála volt 10+ 5 km-en. Itt éreztem először újra azt a verseny előtti kellemes drukkot, ami már annyira hiányzott.

Van-e kedvenc versenyed és ha igen, miért?

Bár eddig csak egyszer vettem részt rajta, de a Keszthelyi- hegységben megrendezésre kerülő Vadlán Terepultra futóverseny hangulatánál jobbat nehezen tudok elképzelni. A szervezők és az önkéntesek szívvel lélekkel dolgoztak a versenyért és minden futónak óriási lelki támogatást és erőt adnak a frissítő/váltó pontokon. Mindemellett az útvonal se semmi. 🙂

Van-e kedvenc futóútvonalad?

Van egy kedves kis köröm Csömörön, ahol felnőttem. Azért szeretem mert kiskoromban nagyon sokat jártam arra lóháton, így kicsit nosztalgikus, mindemellett pedig nagyon elhagyatott és csendes, maximum őzekkel és nyulakkal találkozom. 🙂

Mi a futómottód, vagy futófilozófiád?

Fuss a saját utadon! 🙂

Hogyan készülsz versenyekre, van-e babonád, rituáléd?

Nutellás kenyér a bevált reggeli. 😛

Jelenleg mire készülsz, mik a terveid?

Szeretnék a világ minél több helyszínén félmaratoni távot teljesíteni, valamint egyre több terepversenyen részt venni. Az idei évben a triatlon versenyeket is célba vettem, szeretnék újra multisport versenyen indulni. Hosszú távú célom, hogy Ultra versenyeken induljak, ehhez még sok kilométert kell gyűjtenem.


Amire büszke vagy:

öttusa válogatottság
FM: 1:36:50
Ultrabalaton 6 fős női váltó 1. hely (2018)
Ultrabalaton 6 fős női váltó 3. hely (2019, 2020)
Vadlán Terep Ultra váltóverseny Női 2 fős 2. hely (2019)


Ahol megtalálsz
instagram.com/sz.lili
strava: Liliána Szávai