Futó Kaland

Ha a testmozgás tabletta lenne, csodaszerként istenítenék.
– Dr. Metin Avkiran kardiológus

Cseke Lilla, Beda Szabi és Tóth Szabi élő műsora a Tilos Rádióban 2 hetente vasárnap 17:00-18:20-ig.

Hallgasd élőben Budapesten a 90,3 MHz-en, vagy online.

https://tilos.hu/show/futo-kaland

Az evolúció 3,5 milliárd éve arra fejlesztette ki az emberi testet, hogy mozogjon. Ez olyan biológiai determináció, amit nem tud felülírni pár évtized internetezés, vagy mobiltelefonozás. Ha megértjük annak jelentőségét, hogy a mozgásnak milyen fontos szerepe van az egészséges test és azzal az egészséges szellem fenntartásában, akkor utat nyitunk egy boldogabb élet, boldogabb társadalom, boldogabb jövő felé. A mozgás pótszer, a természetes élet pótszere, egyfajta szimuláció, amivel átverhetjük a civilizációban károsodott testünket. Pótszer, de a legjobb pótszer, vagy inkább mindenre gyógyír, egyfajta varázslatos panacea, amit adni lehet az emberiségnek. A legjobb benne, hogy kortól, nemtől, társadalmi, vagy gazdasági helyzettől függetlenül mindenki számára elérhető.

A sport összehozza az embereket, barátságok alakulnak. A sport fiatalon és egészségesen tart. A sport edzi a lelket és a szellemet is. A sport motivációt ad. A sport példát mutat. A sport: élet, erő, egészség!

Műsorunk célja, hogy betekintést nyújtsunk különböző sportok világába és ezáltal kedvet csináljunk a hallgatóknak bármilyen sporttevékenység elkezdéséhez, vagy akár új sport kipróbáláshoz. Minél színesebb és változatosabb tematikával készülünk. Szeretnénk felhívni a figyelmet a sport életmód javító hatásaira, ill. a sport szerepére közösségépítésben, jótékonykodásban. Vendégeink lesznek amatőrök és profi sportolók, versenyszervezők és szakértők mindenféle sporttal kapcsolatos tudományterületről.

Váry Kriszti képe az 1. Tilos Rádió Maraton közösségi futásról (2021)

Váry Kriszti képe az 1. Tilos Rádió Maraton közösségi futásról (2021)