Mórocza Andrea

futni csak szívből, mosolyogva lehet


Mórocza Andi vagyok. Lassan 30 éves. Szeretek futni. Ha lehet, hosszabbakat. Ha lehet mindennap. Ha lehet, hajnalban. Közel 5 éve futok. Az elején órám se volt és csak akkor mentem, ha a barátnőm ment és annyit, amennyit Ő. Első alkalommal ez 16 km volt. Az első „futóévfordulómat” az első versenyemmel ünnepeltem 2017 márciusában. Az Optivita rendezvény keretein belül a 100km-es nyílt futamon indultam. 70 km után besötétedett és mivel Velencén nem volt közvilágítás a pályán, nekem pedig csak két éve van fejlámpám, megálltam. Kár érte, mert jól ment. Bár ahhoz képest, hogy a rajt előtt 20 perccel döntöttem, hogy nem az 50 km távon indulok, hanem a 100-on és addig megyek, ameddig jól esik, egész jól sikerült. 70 km – 7 óra. Rá két hétre megszereztem az első hivatalos maratoni időeredményemet (BSZM 3. és 4. napja során). De hamar rájöttem, hogy nem vagyok gyors és a hosszabb távok jobb esnek, ahol nem kell kapkodni a lábamat.

2018-ban futottam újra 100km-t, és a BSZM első felét, elhanyagolható időkkel.

2019 tavaszán kezdtem el versenyezni, amikor már érdekelt is, hogy megpróbáljak minél többet kihozni magamból. Ugyan jól esik a helyezés, mégis a saját határaim feszegetése és időeredményeim javítása jobban motivál. És tényleg a legbüszkébb az egyik DNF-es eredményemre vagyok.

2020-ban nem sok versenyen vettem részt. A Bodri Trail és néhány rövidebb verseny bearanyozott nekem, de a hosszabb versenyek sajnos kimaradtak. A Korinthosz 160 km távján indultam, viszont Bajánál emelt fővel kiszálltam. De a táv nem fog kifogni rajtam, legközelebb is ott leszek és remélem sikerülni fog az álomidőmet elérni.

Bár tőlem távol áll a résztáv és a gyorsító edzések, az idei célom, hogy picit szeretnék gyorsabb lenni, ehhez viszont be kell áldoznom a komfortzónás futásaimat. 🙂


5-ös a kedvenc számom, így 5 legmeghatározóbb eredményem:

BSZM kat. 3. hely
UTH 54 km 3. hely, absz. 15.
Korinthosz 81, női 3. hely, absz 9.
BUFF 100 km 1. 8:44 idővel 🙂
Piros85: 9:56 – hivatalosan DNF, pontkihagyás, de a strava szerint is ott voltam és nagyon büszke vagyok, mert terepen egyáltalán nem érzem magam biztonságban 🙂