Michtiov Emese

…aki nem busszal jár a hegyre

Zemplén Trail (2019) félmaraton 1.hely
Grossglockner Ultra Trail (2019) 1. hely (korosztály)
Első Mátrabérc (2020) 07:12:09 5. hely

Michtiov Emese vagyok, jogászként dolgozom, három kamasz fiam van, a két nagy vízilabdázik a kicsi focizik.Hobbim a terepfutás és a jóga, Mindig is része volt a sport az életemnek. Gyerekkoromban kézilabdáztam és síeltem, de igazából szinte minden sportot kipróbáltam. Futni 2000-ben kezdtem, de csak 2019. októbere óta edzek edzésterv szerint Szabó Gáborral és a Gepárd csapattal.

Szeretek a természetben lenni, évekig közösségi futásokra jártam a Hármashatár-hegyre, így fejlődött terepen a technikám és a tájékozódási képességem. A barátaim unszolására két éve kezdtem el terepversenyekre járni, mostanra leginkább az 50 körüli távok a kedvenceim. A 2019-es Ultra Trail Hungary Szentendre Trail változtatta meg a futáshoz való kapcsolatomat gyökeresen. Majd nem sokkal ezután lehetőségem volt az Alpinrun Dynafit Hungary csapattal a Grossglockner Ultra Trailren indulni, és javítani az 50-es távú eredményemen. Elhatároztam, hogy komolyabb munkát fektetek a felkészülésbe. Az idei Mátrabérc teljesítésem visszaigazolta, hogy jó döntés volt.

A futásban leginkább a csavargást szeretem, az úton levést, hogy hátrahagyhatom a hétköznapokat és ezeknek a kihívásoknak a teljesítése, amellett, hogy egy nagy kaland, legjobb visszaigazolás arról, hogy hol tartok. Ez a közösség, amit ennek a hobbinak köszönhetek pedig óriási érték.

Sok szép helyen szeretnék még futni és egyszer célom rendesen felkészülni egy maratonra.

Szeretem megőrizni és másokkal is megosztani élményeimet és tapasztalataimat, ezért másfél éve blogot írok a futásaimról Zergetalpak néven.Különösen foglalkoztat a keresztedzés és a mentális fejlődés.

Támogatóim: Alpinrun, Hammer Nutrition Hungary


Versenybeszámolók:
alpinrun.hu
facebook.com/zergetalpak