Cseke Lilla

félmaraton: 1:26:34
maraton: 3:00:01
egyéb versenyidő: 24 óra 207,920 km

1983-ban születtem, 2016 óta futok és versenyzem rendszeresen.

Miért kezdtél el futni, és miért ajánlanád másnak ezt a sportot?

A futás számomra nem csak sport, vagy hobby, a futás az életem része. Nem volt ez mindig így, bár Nagyatádon éltem 18 évig, ahol minden nyáron figyelemmel kísérhettük az Ironman-t, nem éreztem késztetést a sportra. Egy évig jártam atlétikára a gimiben, de inkább a művészetek (zeneiskola, énekkar) kötöttek le. Már évek óta Budapesten éltem, amikor egy szép tavaszi napon kimentem kocogni a Városligetbe. Nem volt különösebb tervem, csak szerettem volna kint lenni a szabadban, mozogni, érezni a napsütést, a friss levegőt. Nem sokkal később beneveztem a Vivicitta 10 km-es távjára. Attól kezdve nem volt megállás, egyre gyakrabban és egy re többet kezdtem futni, eleinte közösségi futásokon, 10 km-es és félmaratoni versenyeken, majd a maratonra készülve már sokkal hosszabb távokat is megtettem és ennek köszönhetően belecsöppentem az ultrafutás világába. Egyszerűen élveztem, hogy sokat lehet futni 🙂 2017-ben már edzővel készültem a további versenyekre, s 2020-ban csatlakotam a Sashegyi Gepárdokhoz.
Azért ajánlanám másoknak is a futást, mert rengeteg élményt ad (megismerhetsz új embereket, barátságokat köthetsz, szép helyekre juthatsz el általa). Közben sokat tanulhatsz magadról, erősödik az önbizalmad, megtanulod könnyebben kezelni a stresszt, a kudarcokat. A futás igazi szabadságot ad, akár 5 km-t akár 200-at futsz, a lényeg, hogy szívvel és örömmel csináld 🙂

Szerinted mi a titkos “fegyvered” akár edzés, akár verseny során?

Az alázat és a kitartás. Mindig keresek egy célt, amit szeretnék elérni, és azért tudok küzdeni. Kell, hogy lássam az értelmét annak, amit csinálok, akár edzésen, akár versenyen. Ha valami nem úgy megy, ahogy szeretném, vagy kudarc ér, azt is elfogadom, de tanulok belőle és felállok, újrakezdem, megyek előre, amíg csak lehet.

Hogyan készülsz versenyekre, van-e babonád, rituáléd?

A versenyekre az edzésekkel készülök, verseny előtti hetekben megpróbálok minél többet pihenni, jókat enni és keveset stresszelni 🙂 Végiggondolom a versenyt, elképzelem magam a pályán, átgondolom, milyen nehézségek, váratlan helyzetek adódhatnak és azokat hogyan tudom majd megoldani. A rajtban általában nagyon izgulok, ezért igyekszem meditatív módszerekkel nyugtatni magam, szoktam imádkozni is, hogy minden a lehető legjobban alakuljon.

Jelenlegi tervek, célok:

Vannak új álmaim, amikért futhatok, meglátjuk, hogy utolérem-e őket 🙂 Szeretnék majd egyszer UB-t futni és újból 24 órás versenyen részt venni. Szívesen veszek részt önkéntes programokon és csatlakozom jótékonysági kezdeményezésekhez. Szeretnék a futással, a futás által segíteni, hogy ne csak öncélú tevékenység legyen, ne csak az önmegvalósításról szóljon, hanem legyen hasznos mások számára is, amit csinálok.

Emlékezetes történet, anekdota, vicces vagy tanulságos sztori, amire szívesen emlékszel a futás kapcsán:

Rengeteg ilyen van, akár humoros, akár tanulságos történetek 🙂 Az első maratonom előtti héten elmentem életem első 6 órás körözős versenyére, ahol annyira élveztem a futást, hogy a 6 óra végét jelző kürtszó ellenére futottam tovább 🙂 Szerencsére szóltak, hogy álljak meg, de azóta is sokszor eszembe jut, ha kezdek fáradni akár edzésen, vagy versenyen, hogy volt, amikor még a 6 óra sem volt elég 🙂

Mi a futómottód, vagy futófilozófiád?

Ha gyorsan akarsz menni, menj egyedül! Ha messzire akarsz jutni, menj együtt másokkal!

Ahol megtalálsz:

Strava: https://www.strava.com/athletes/54280311

DUV: https://statistik.d-u-v.org/getresultperson.php?runner=932048

Blog: Lépésről lépésre
https://www.facebook.com/csekelillafuto/

Wikipedia
https://hu.wikipedia.org/wiki/Cseke_LillaAz elmúlt évek főbb eredményei:

2023 100 km-es Országos Bajnokság 1. hely

NN Ultrabalaton – 211 km – 2022
1. hely 20:15:15 (5:46/km) – PÁLYACSÚCS!

2020 Korinthosz 80 km női 1. hely 6:31:40
2020 Ultra Tiszta-tó (UTT) 65 km női 1. hely 5:04:23
2019 100 km országos bajnokság női 1. hely 9:16:07
2019 Ultra Tisza-tó (UTT) 111 km női 1. hely 9:47:18 h
2019 BSZM női 1. hely 15:17:02
2019 6 órás országos bajnokság női 1. hely 77 km
2018 BSZM női 1. hely 16:16:46