Antal Miklós


1983-ban születtem és 1997 óta futok.

Miért kezdtél el futni, és miért ajánlanád másnak ezt a sportot?

Nem volt jó a társaság focin, a rúdugrás meg nem jött össze. Azért ajánlom, mert egyszerű: nem kell hozzá golfpálya vagy jégcsarnok, de lehet golfpályán vagy jégcsarnok körül is futni. Meg máshol.

Mit csinálsz a futáson kívül?

Az eredeti sportom a tájfutás, de évek óta kevés versenyre utazom el. Szeretek mindenféle labdajátékokat a focitól a tollasig, a biciklizést, a frizbit, az egyensúlyozást (slackline), stb. Szeretnék megtanulni rendesen úszni. Kutatóként dolgozom, ez a csoportunk fb lapja. Fontos számomra a környezetvédelem mind a kutatásban, mind az életvitelemben. Pl. vega vagyok és nem repülök.

Szerinted mi a titkos “fegyvered” akár edzés, akár verseny során?

Meredek fölfelében relatíve jobb vagyok, mint vízszintesen.

Mi volt az első versenyed és hogy élted meg?

Tájfutás, Hungária Kupa 1997, Abaliget. Viszonylag gyorsan futottam, csak nem mindig jó irányba. Ez azóta is tart.

Van-e kedvenc futóútvonalad, és ha igen, miért?

A Mecsekben vannak kedvenc útvonalaim. Föl a Tettyén át a Dömörkapuhoz, aztán egy kör onnan és haza. Sok nagy téli futásra emlékszem, amikor jégcsapok lógtak a szempillámon, mire hazaértem. 🙂

Mi a futómottód, vagy futófilozófiád?

A futás nem munka.

Jelenleg mire készülsz, mik a terveid?

Az edzésekre készülök. 😀 Lehet, hogy kettőről háromra (vagy két és félre:) növelem a heti edzésszámot, ha nem okoz sérülést.

Amire büszke vagy:

Évekkel ezelőtt futottam utoljára egyéni versenyen, ami nem tájfutás volt (5km, 17:32). A 2021-es UB-n benne voltam a 8 fős váltóban. Arra vagyok büszke, hogy nagy arcokkal edzek együtt! 😀 És nem mindig maradok le, pedig negyede annyit edzek. Igaz, ők nem az edzésre készülnek. 🙂